Om

Eder Lanttant - Mickan Thor

 

Detta är Mickan Thor - Eder Lanttant

Mickan Thor är journalisten som våren 2014 sade upp sig från en fast tjänst som ekonomiredaktör för att helhjärtat satsa på författandet, fotograferande, föreläsande och sitt liv på gården i Småland där hon lever i symbios med djur och natur.

 

Ett lika djärvt som bra beslut. För Mickan Thor och hennes småländska bokförlag, Isaberg förlag, har inte precis vilat på hanen sedan dess. Åtta böcker, fyra vykortskollektioner och två almanackor har släppts där Mickan står för både text och fotografier. Hennes samtliga alster kan hänföras till feelgood-genren. Även de två senaste böckerna, Mickans Mat & Glädje samt Mickan Bak & Glädje beskrivs som feelgoodskokböcker och i dem står Mickan inte bara för text och bild utan även för recept, matlagning, styling och idé.

 

Samtliga alster håller en härlig och färgglad stil med inslag av tänkvärda ord och kloka tankar som hon generöst delar med sig av på ett så charmigt och tilltalande sätt att någon sällan förblir oberörd.

 

Mickan Thor har sedan författardebuten även blivit en flitigt anlitad föreläsare som fascinerar sin publik med sina fantastiskt vackra bilder och sin charmiga föreläsarstil med humor och allvar i en skön balans som lämnar kvar en bra känsla hos åhöraren.

 

Hon undervisar även i ämnet Skrivande och berättande på Ädelfors Folkhögskola.

 

Mickan har i många år bloggat på sin populära blogg Njutbart Blädder och har även många följare på såväl Facebook som Instagram.