Eder Lanttant - Mickan Thor


Beställ Mickans Mickanismer

Mickans Bak & Glädje

Mickans BakGlädje är en livsnjutarbok som inspirerar till både spännande bröd,  frallor, limpor, surdagsbröd, hälsobröd, kolbullar, kakor, bullar, pajer, pizzor,  piroger – ja allt som kan bakas i ugn, vedspis eller över öppen eld.   


Glädjen, gemenskapen och upplevelserna är lika viktiga som recepten och genom  färgfyllda bilder och mustigt språk lyckas Mickan ta med sig läsaren ända in till kökets vedspisvärme och utflyktens sprakande brasa där oemotståndliga dofter av nybakat både förför och berör.   


Boken Mickans BakGlädje är en efterlängtad uppföljare till den kritikerrosade Mickans MatGlädje som med sina lika lättlagade som välsmakande maträtter, sköna

kåserier och ljuvliga fotografier tar sina läsare med storm.   


I Mickans BakGlädje finner du författarens egna favoritrecept blandat med gäst- spel hemma hos hennes bakglada vänner som generöst delar med sig av sina bästa recept. Allt detta kompletteras med underbara fotografier och intressant kuriosa som kringgärdar recepten. Som inte det vore nog bjuds läsarna på roliga kåserier och anekdoter från Mickans livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon  lever i symbios med djur och natur. 


En livsnjutarbok helt enkelt!   


Bröd * Frallor * Hälsobröd * Bullar * Kakor * Paj * Ostkakor * Pizza


Pris: 200 kr

Mickans Mat & Glädje

Mickans Mat&Glädje är en riktig livsnjutarbok som inspirerar till läckra måltider och mysiga stunder i vedspisvarma lantkök, där glädje och gemenskap är lika viktigt som god mat.

 

Mickan Thor krånglar inte till det. Hon använder ingredienser som man oftast har hemma och som lätt hittas i affärerna. Rätterna är inte heller särskilt omständiga att laga utan är helt enkelt vanlig god mat som lagas från grunden med generösa nypor matglädje.

 

Spännande recept varvas med författarens egna bilder och kåserier om sin livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon lever i symbios med tama och vilda djur. Boken rymmer även en och annan av Mickans uppskattade och underfundiga tänkvärdheter.


Livsnjutaren Mickan Thor skildrar på ett lustfyllt och lekfullt sätt sin kärlek till mat och det goda livet, sin passion för frimodig matlagning och den gemenskap som uppstår när MatGlädje virvlar kring spisens grytor och matbordets gäster. 

Pris: 200 kr

Den vattenrädda ankan

I dammen Lyckopölen, badar och plaskar ankorna så att solkatter blänker mest överallt. Men en anka vågar inte bada. Det är myskankan Valter. Han är bedrövad och ledsen över att han inte vågar bada. Och nu börjar läget bli akut - vilken dag som helst ska Valter bli pappa och då bara måste han lära alla små dunbollar att bada i Lyckopölen. Hur tror du att det går?

Pris: 150 kr

Den nyfikna kattungen

Långt ut på landet bland skogar, åkrar och ängar ligger en liten bondgård. I lagården bor kattungen Randis med sin mamma. Men Randis är så nyfiken att hon en dag smiter ut från lagården, ut på egna äventyr. Hon möter höns o tuppar, solkatter och dansande pirater. Men ett tu tre börjar hon längta hem men hon vet ju inte var hon är. Hur ska det gå?

Pris: 150 kr

Vårliga Vådligheter

Som en ventil till journalistikens återhållsamma språk och bildsättning startade Mickan Thor bloggen Njutbart Blädder där hon lekfullt och personligt delar med sig av livet bland folk och fä på en liten småbrukargård i Småland.

Genom böckerna Vårliga Vådligheter, Somriga Sammelsurier, Höstliga Hiskeligheter och Vintriga Virrigheter kan vi nu följa livet på landet genom årets olika skeenden. Berättelser direkt från myllan, från skogar, hagar, dyngstackar och vedhögar där det dagliga livet snurrar kring en frodig Husmor, en småfräck Husfar, yra hönor, (p)ilska tuppar, ardennermärrar, getter, hundar, katter, blommor och bin.

Mickan Thors betraktelser går rakt in i själen genom hennes kärleksfulla kontakt med livet och med djuren och naturen. Hennes foton och texter fängslar och gläder läsare oavsett ålder och var man har sina rötter, i staden eller på landet.

Pris: 100 kr

Somriga Sammelsurier

I Mickan Thors charmiga feelgoodböcker får vi följa livet på en småländsk småbrukargård genom årets olika skeenden.

Somriga Sammelsurier, Höstliga Hiskeligheter, Vintriga Virrigheter och Vårliga Vådligheter innehåller mustiga livsbejakande berättelser direkt från myllan, från skogar och hagar, dyngstackar och vedhögar där livet kretsar kring en frodig Husmor, en motspänstig Husfar och ett gäng två- och fyrbenta djur.

Mickans oförbehållsamma sätt att berätta och dela med sig gör att böckerna går rakt in i själen. Hennes härliga foton i kombination med ett oefterhärmligt språk och tilltal lämnar ingen oberörd.

Somriga Sammelsurium är den andra boken som släpps i en årstidsbundna feelgoodserie. Den första boken, Vårliga Vådligheter, blev direkt en succé liksom vykortskollektionen Mickan Tänkvärdheter.

Pris: 100 kr

Höstliga Hiskeligheter

Mickans Höstliga Hiskeligheter är det trejde boken i Mickan Thors uppskattade och populära bokserie om livet på en småländsk småbrukargård genom årets olika skeenden.

Vårliga Vådligheter, Somriga Sammelsurier, Höstliga Hiskeligheter och Vintriga Virrigheter innehåller fantastiska fotografier och charmiga oefterhärmliga berättelser i vars centrum står en fryntlig och frodig Husmor, en bitsk och motstpänstig Husfar och ett stort antal två- och fyrbenta djur, tama som vilda.

Pris: 100 kr

Vintriga Virrigheter

Mickans Vintriga Virrigheter är den sista och avlutande delen i Mickan Thors kritikerrosade debutserie – en årstidsbaserad färgstark tetralogi om livet på en småbrukargård i Småland.

Mickans Vårliga Vådligheter, Somriga Sammelsurier, Höstliga Hiskeligheter och Vintriga Virrigheter är fyllda av mustiga livsbejakande skildringar direkt från myllan, från skogar och hagar, dyngstackar och vedhögar. Mickan Thors berättarstil är sällsynt blandning av humor och allvar som i kombination med hennes makalösa fotografier inte lämnar någon oberörd.

Mickan Thor är journalist, författare, fotograf, konstnär och månskensbonde som njuter av det goda livet i lugn och avskildhet på landet i symbios med djur och natur. 

Pris: 100 kr

En Lanttants tankar om Lycka

Skriv i detta fält efter kolon: En Lanttants tankar om Lycka är en av flera böcker i en hel serie av vackra och tänkvärda små feelgoodböcker som bygger på Mickan Thors ord och tankar samt hennes lika underbara som träffsäkra fotografier.

Boken är en fin present till någon man tycker om och gärna vill glädja med roliga, kloka och underfundiga tankar om Lycka.


Pris: 80 kr

En Lanttants tankar om Tröst & Värme

Skriv i detta fält efter kolon: En Lanttants tankar om Tröst & Värme är en av flera böcker i en hel serie av vackra och tänkvärda små feelgoodböcker som bygger på Mickan Thors ord och tankar samt hennes lika underbara som träffsäkra fotografier.

Boken är en fin present till någon man tycker om och gärna vill skänka beaktansvärda ord och tankar om Tröst & Värme.


Pris: 80 kr

Beställningformulär

 
 
 
 
 
 
Mat & Glädje
Vårliga Vådligheter
Somriga Sammelsurier
Höstliga Hiskeligheter
Vintriga Virrigheter
En Lanttants tankar om Lycka
En Lanttants tankar om Tröst & Värme
Snälla tänkvärdheter
Mickans Miss-Nöjen
Busiga tänkvärdheter
Bak & Glädje
Den nyfikna kattungen
Den vattenrädda ankan